Spotify dobio sjajnu novu funkciju koja radi i kada iznenada ostanete bez interneta

Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: charnsitr / Shutterstock.com

Spotify je uveo novu funkciju koja omogućava korisnicima da nastave da slušaju muziku čak i kada iznenada izgube internet konekciju. Aplikacija sada automatski generiše Offline Backup plejlistu, koja se sastoji od nedavno strimovanih i preuzetih pesama, i ažurira se u skladu sa vašim navikama slušanja.

Iako je Spotify već imao opciju da korisnici manuelno preuzmu pesme i plejliste za offline slušanje, nova funkcija Offline Backup omogućava jednostavniji pristup muzikama kada internet veza neočekivano nestane.

Ova plejlista će se automatski pojaviti na početnom ekranu aplikacije kada uređaj ostane bez interneta, ali zahteva prethodno omogućenu opciju za offline slušanje i najmanje pet nedavno odslušanih pesama.

Personalizacija i fleksibilnost

Funkcija Offline Backup je dostupna samo za Premium korisnike i prilagođava se prema preferencijama svakog korisnika. Plejlista može da se filtrira prema izvođačima, raspoloženju ili žanru, a takođe se može trajno dodati u biblioteku ukoliko vam se dopadne trenutni izbor pesama.

Ova funkcija podseća na slične opcije koje nude druge striming platforme, kao što su YouTube Music ili Netflix, koji automatski preuzimaju sadržaje na osnovu prethodnih aktivnosti korisnika. Spotify je ovu opciju prvi put najavio prošle godine pod nazivom "Your Offline Mix", ali sada je dostupna globalno u okviru premium pretplate.

(Telegraf.rs)