Upozorenje za korisnike: WhatsApp krajem februara ukida podršku za ove telefone, da li je vaš na spisku?

N. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: DenPhotos / Shutterstock.com

Od sledeće godine, WhatsApp će prestati da radi na određenim starijim iPhone uređajima, što znači da korisnici ovih telefona neće moći da koriste ovu popularnu aplikaciju za razmenu poruka.

Minimalni zahtev za WhatsApp na iPhone-u biće iOS 14.1, a ovo pravilo stupa na snagu 24. februara 2025. godine. Ova promena utiče na modele iPhone 5s, iPhone 6 i iPhone 6 Plus, koji ne mogu da budu ažurirani na noviji operativni sistem.

Glavni razlog za ovu promenu je unapređenje bezbednosti, jer stariji operativni sistemi više ne mogu da podrže najnovije funkcije aplikacije niti da pruže odgovarajuću zaštitu korisnicima. WhatsApp želi da osigura da svi korisnici imaju pristup najnovijim opcijama i bezbednosnim standardima, što nije moguće na starijim modelima.

Šta možete da uradite ako imate stariji iPhone?

Korisnici koji poseduju navedene uređaje imaju nekoliko meseci da donesu odluku – mogu da se prebace na novije modele telefona ili da potraže alternative za WhatsApp. Podrška za Android uređaje ostaje nepromenjena, a minimalni zahtev i dalje je Android 5.0, što znači da su svi stariji Android uređaji i dalje kompatibilni sa ovom aplikacijom.

WhatsApp, aplikacija koja je postala neizostavan deo svakodnevne komunikacije, nastavlja da se razvija i prati najnovije tehnološke standarde. Sa ovom promenom, cilja da korisnicima ponudi poboljšanu bezbednost i nove funkcije koje neće biti dostupne na starijim iPhone modelima.

Ako koristite iPhone 5s, iPhone 6 ili iPhone 6 Plus, vreme je da razmislite o prelasku na noviji uređaj kako biste nastavili nesmetano korišćenje WhatsApp-a.

(Telegraf.rs)