LinkedIn obučava AI na vašim objavama — osim ako ne isključite ovo podešavanje

N. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Shutterstock

Mnogi korisnici LinkedIn-a koriste ovu platformu kako bi pronašli posao ili održavali kontakt sa starim kolegama, ali možda niste svesni da LinkedIn koristi i vas.

LinkedIn je uveo novo podešavanje privatnosti koje omogućava platformi korišćenje vaših informacija za obuku veštačke inteligencije.

Ova opcija je podrazumevano uključena, i ukoliko je sami ne isključite, vaši postovi, članci, pa čak i video snimci mogu biti korišćeni u ove svrhe.

Kako isključiti ovu opciju

Da biste zaštitili svoje podatke, potrebno je da se prijavite na svoj LinkedIn nalog, kliknete na svoju profilnu sliku i odete u podešavanja.

U sekciji "Privatnost podataka" (Data privacy) nalazi se opcija "Podaci za poboljšanje generativne veštačke inteligencije" (Data for generative AI improvement), koju je potrebno ručno isključiti kako biste sprečili LinkedIn da koristi vaše podatke u ove svrhe.

Foto: PA
Foto: PA
Foto: PA

Kako LinkedIn koristi vaše podatke

LinkedIn koristi ove podatke kako bi unapredio svoje AI modele, posebno generativnu veštačku inteligenciju koja se koristi za kreiranje preporuka, analiza i automatskog odgovaranja na poruke. Ako ne isključite ovu opciju, sve što objavite na platformi postaje deo njihovog treninga za AI, bez dodatne obaveštenosti.

(Telegraf.rs)