Evo kada Disney+ kreće u akciju protiv deljenja naloga

Vreme čitanja: oko 1 min.

Disney je najavio da će analizirati upotrebu naloga kako bi osigurao da se Disney+ i Hulu pretplate koriste samo u jednom "domaćinstvu"

Foto: Ivan Marc / Shutterstock.com

Disney+ će započeti sa sprovođenjem mera protiv deljenja lozinki u septembru, izjavio je izvršni direktor kompanije Bob Ajger. Ova promena je dugo najavljivana, a dolazi nakon što je Netflix uspešno primenio slične taktike prošlog maja.

Ajger je najavio ovu promenu tokom prezentacije kvartalnih finansijskih rezultata kompanije Disney. Iako nije izneo mnogo detalja, potvrdio je da će akcija protiv deljenja lozinki početi ozbiljno sledećeg meseca.

Disney+ planira da korisnicima koji koriste nečiji nalog predloži da kreiraju sopstveni. Takođe, razmatraju se opcije za dodavanje funkcija plaćenog deljenja naloga uz dodatnu naknadu, ali detalji o tome još nisu poznati.

Tehnički detalji o implementaciji ovih mera još nisu objavljeni. Disney je najavio da će analizirati upotrebu naloga kako bi osigurao da se Disney+ i Hulu pretplate koriste samo u jednom "domaćinstvu". Netflix, s druge strane, koristi analitiku poput adresa, aktivnosti na nalogu i ID uređaja kako bi utvrdio da li je uređaj povezan sa glavnom lokacijom naloga.

Sprovođenje ovih mera dolazi u trenutku kada Disney+ zajedno sa Hulu i ESPN+ planira poskupljenje u oktobru. Cena plana sa reklamama za Disney+ će se povećati sa 7,99 na 9,99 dolara mesečno, dok će cena bez reklama porasti sa 13,99 na 15,99 dolara mesečno.

Ako vam Disney+ onemogući pristup zbog mera protiv deljenja lozinki, da li ćete platiti sopstveni nalog?

(Telegraf.rs)