Kako da napravite GIF od nekog videa na vašem Android ili iPhone telefonu

N. M.
Vreme čitanja: oko 2 min.

Možete iskoristiti video zapise sa vašeg iPhone-a ili Androida da kreirate zabavne GIF-ove

Foto: Postmodern Studio / Shutterstock.com

GIF-ovi mogu unaprediti mnoge stvari, od instant poruka i objava na društvenim mrežama do prezentacija i marketinških kampanja.

Možete iskoristiti video zapise sa vašeg iPhone-a ili Androida da kreirate zabavne GIF-ove.

Evo nekih alata koje možete koristiti za to.

Adobe Express

Adobe Express je alat za kreiranje sadržaja na internetu, koji omogućava rad sa grafikom, fotografijama i video zapisima. Bez obzira da li vam je potreban TikTok video, meme, Facebook profilna fotografija, CV ili logo, Adobe Express nudi šablone, resurse i alate za uređivanje koji vam mogu pomoći u kreiranju. Adobe Express takođe ima besplatni konverter video zapisa u GIF-ove, koji je brz i jednostavan za korišćenje. Radi sa gotovo svakim mobilnim pretraživačem, omogućavajući vam da prilagodite dužinu, postavite kvalitet i izaberete orijentaciju pre preuzimanja i deljenja finalnog GIF-a.

Imgflip

Imgflip je online alat za kreiranje meme-ova, grafikona i GIF-ova. Za razliku od mnogih drugih alata, omogućava kreiranje GIF-ova bez potrebe za otvaranjem naloga. Možete dodati video snimak iz galerije vašeg telefona ili nalepiti link ka videu koji želite da konvertujete. Nakon generisanja GIF-a, možete ga preuzeti ili podeliti na društvenim mrežama kao što su Facebook, X (bivši Twitter), Pinterest i Reddit. Takođe možete kopirati link i deliti ga ručno ili dobiti embed kod za vaš sajt ili blog.

Giphy

Giphy je pretraživač za popularne GIF-ove, meme-ove, stikere i video snimke. To je odlična platforma za pronalaženje najsmešnijih GIF-ova na internetu i njihovo deljenje sa porodicom i prijateljima. Najbolji deo je što možete kreirati sopstvene GIF-ove i uploadovati ih na platformu kako bi ih drugi mogli otkriti. Možete koristiti kameru vašeg telefona za kreiranje kratkog GIF-a, koji možete dodatno urediti uz pomoć raznih smešnih filtera sličnih onima na Snapchat-u. Takođe, možete dodati video snimke iz galerije vašeg telefona, dodavati tekst, efekte i stikere, i čak menjati način reprodukcije – normalno, unazad ili ping pong.

Canva

Canva je alat za grafički dizajn koji omogućava kreiranje objava za društvene mreže, prezentacija, postera, letaka, materijala za brendiranje, biografija i vizitkarti, između ostalog. Takođe ima konverter video zapisa u GIF-ove, koji je idealan za brzo kombinovanje nekoliko kratkih snimaka u jedinstveni GIF. Editor u Canvi omogućava dodavanje zanimljivih elemenata kao što su tekst i efekti. Kada završite sa uređivanjem videa, dovoljno je da izaberete opciju za GIF prilikom preuzimanja finalnog snimka kako biste ga eksportovali kao GIF.

CapCut

CapCut je aplikacija za uređivanje videa koja je pogodna za početnike i profesionalce. Možete je koristiti za kreiranje videa za različite potrebe, uključujući društvene mreže, poslovanje, marketing i obrazovanje. CapCut posebno blista u kreiranju sadržaja za društvene mreže. Postavite dimenzije platna koje odgovaraju vašoj platformi za društvene mreže i počnite sa kreiranjem. CapCut GIF maker je idealan kada želite da se kreativno izrazite uz pomoć raznih alata za uređivanje videa. Možete dodavati cool efekte, filtere, tranzicije i animacije. Možete čak kreirati neverovatne i jedinstvene specijalne efekte koristeći slojeve i maske.

Ako koristite računar, takođe postoje sjajni alati za konvertovanje videa u GIF-ove. Photoshop je jedan od najpoznatijih alata za kreiranje GIF-ova iz video zapisa. Sada je na vama da kreirate zanimljive GIF-ove i podelite ih sa svetom.

(Telegraf.rs)