Kraj za Windows Mail i Calendar: Šta to znači za korisnike?

N. M.
Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija je potvrdila da će ove aplikacije biti povučene do kraja 2024. godine

Foto: dennizn / Shutterstock.com

Microsoft je započeo prelazak na svoju novu Outlook aplikaciju za sve potrebe e-pošte u okviru Windows 11 operativnog sistema. Ovaj potez znači postepeno ukidanje aplikacija Windows Mail i Calendar, koje su ranije bile podrazumevane za upravljanje e-poštom i kalendarom. Kompanija je potvrdila da će ove aplikacije biti povučene do kraja 2024. godine.

Microsoft agresivno promoviše novi Outlook, baziran na web verziji Outlook.com. Trenutno je omogućeno korisnicima da se vrate na starije iskustvo sa e-poštom, ali opcija za prelazak je postala manje dostupna. Prelazak je sada smešten u podešavanja aplikacije Outlook, i kada je omogućeno, možete se vratiti na Mail i Calendar aplikacije samo "privremeno" – čim zatvorite aplikacije, bićete vraćeni na novi Outlook. Ovo znači da će na kraju opcija za prelazak biti potpuno uklonjena, kao i Mail i Calendar aplikacije iz sistema.

Ovaj potez nije iznenađujući s obzirom na to da Microsoft želi da konsoliduje svoje usluge e-pošte. Korisnici će morati da pređu na novi Outlook ili druge aplikacije za e-poštu do kraja 2024. godine. Microsoft napominje: "Podrška za Windows Mail, Calendar i People završava se 2024. godine, tako da ako ne želite koristiti novi Outlook za Windows nakon što ga isprobate, moraćete da pređete na drugu aplikaciju do kraja 2024."

I dalje ćete imati opciju da koristite druge aplikacije za e-poštu koje nisu Outlook, kao što je Thunderbird, ali starije Mail i Calendar aplikacije neće dugo ostati dostupne.

(Telegraf.rs)