Google Maps postaje mnogo detaljniji i pregledniji

Novo izdanje popularne aplikacije postepeno će postajati dostupno tokom ove nedelje, odnosno tokom narednih meseci...

Foto: Pixabay

Popularna aplikacija Google Maps unapređena je novim redizajnom zahvaljujući kome će raspoznavanje prirodnih formacija kao što su vrhovi planina pokriveni ledom, pustinje, plaže i guste šume ubuduće biti mnogo lakše.

Novo izdanje aplikacije biće dostupno u 220 država i područja širom sveta, gde je trenutno moguće koristiti Google Maps.

U sam prikaz mape nekog terena biće uvršteno više detalja, pa će tako, na primer, na mapi odabranog grada biti moguće razaznati pešačke prelaze i ostrva, pešačke i biciklističke staze i tome slično. Prikaz njihovog oblika i širine biće u srazmeri u odnosu na okolinu.

Stručnjaci Google-a su, prilikom redizajna, koristili novu algoritamsku tehniku za mapiranje boja i upotrebu satelitskih fotografija.

Novo izdanje aplikacije Google Maps postepeno će postajati dostupno tokom ove nedelje, odnosno tokom narednih meseci kada su noviteti u vezi sa prikazom detalja u gradovima u pitanju, piše The Verge.

Iz Google-a kažu da će korisnici "morati da odzumiraju sliku" kako bi na svojim uređajima mogli da vide nove detalje na mapama.

(Telegraf.rs)