U Beogradu nam neće baš biti od neke pomoći, ali Google Maps ima nove opcije za izbegavanje gužvi

Pošto su promene inicirane pandemijom korona virusa, aplikacija će sada, takođe, korisnike moći da upozori ako prilaze kontrolnoj tački za proveru zaraženosti

Foto: Google

Google je ovih dana na svom kompanijskom blogu objavio da je popularna aplikacija Google Maps dobila nekoliko novih alata koji će putnicima pomoći da izbegnu gužve.

Tako će sada biti moguće proveriti broj prisutnih ljudi na autobuskim stanicama putem same aplikacije, pritiskom na stanicu. Maps će korisnika, ako on to poželi, obavestiti i o tome da li na nekom mestu na odabranoj ruti ima puno ljudi.

- Samo u Maps-u potražite neku stanicu i dobićete sve od vremena polaska vozila do broja ljudi, naravno, tamo gde su te informacije dostupne - kaže produkt menadžer Google Maps-a Rameš Nagarajan.

Google je, takođe, olakšao slanje podataka koji pomažu u proceni gustine javnog prevoza. Stanice, u drugu ruku, koriste prikupljene podatke o pretragama u korisničkoj istoriji navigacije. Svi podaci će biti anonimni i preuzeti iz Google Location History-ja.

Google će, takođe, moći da pruži informacije o restrikcijama tokom određenih ruta. Sve ove informacije biće aktivirane i distribuirane u saradnji sa lokalnim vlastima, odnosno na mestima gde je Google-u dozvoljen pristup.

Prve države koje će koristiti novu opciju su Argentina, Australija, Belgija, Brazil, Kolumbija, Francuska, Indija, Meksiko, Holandija, Španija, Tajland, UK i SAD.

A pošto su ove promene inicirane pandemijom korona virusa, aplikacija će sada, takođe, korisnike moći da upozori ako prilaze kontrolnoj tački za proveru zaraženosti, koje će prvo biti dostupne u SAD, Kanadi i Meksiku.

(Telegraf.rs)