FACEBOOK ZVEZDA: Žena koju voli 7,5 miliona ljudi! (VIDEO)

Pasionirana ljubiteljka nauke je otvorila svoju stranicu na Fejsbuku i zadobila milionsku naklonost fanova, a svoju strast je proširila nedavno i na Jutjub kanal

Elis Endrju je naučnica, a njena stranica na Fejsbuku zove se "I Fuc*ing Love Science" (IFLS/Je*eno volim nauku), na kojoj svakodnevno ulepšava svakodnevicu zanimljivim naučnim činjenicama. Ima neverovatnih 7,5 miliona obožavalaca, a svakodnevno je lajkuje i do 15.000 novih korisnika društvenih mreža.

Svoju misiju širenja ljubavi prema nauci, koju je počela u martu 2012, prenela je i na Jutjub otvorivši nedavno svoj kanal sa zanimljivim video-zapisima. U razgovoru za najnoviji "Observer" ona priznaje da ovakvu popularnost ni u snu nije očekivala.

- Da ste mi pre godinu dana rekli da ću postići ovakav uspeh, rekla bih vam da ste potpuno ludi. Ovo je nešto što smo počeli iz zabave - priznaje ona.

Mlada Elis, iz Safloka, završavala je svoje osnovne studije na Univerzitetu u Šefildu kada ju je prijatelj zamolio da mu pomogne pri uređivanju stranice na Fejsbuku koja se bavi naukom. Ipak, ispostavilo se da ona nije bila prava osoba za taj posao.

- Rekao mi je da sam neverovatno dosadna i da će da me blokira. Predložio mi je da otvorim svoju stranicu. Bio je malo kreten prema meni, ali sad sam mu zahvalna - kaže Elis.

(Telegraf.rs / Izvor:b92.net)