Zabavni park u četiri dimenzije: Diznilend 21. veka

Umorili ste se od običnog, starinskog igranja igrica? Zamislite da možete da se igrate na 150 širokom video bimu!

"D'Strict", nova kompanija u industriji zabave, gura koncept virtuelne stvarnosti na novi nivo sa svojim Lajv Park 4D Vrld turom (Live Park 4D World Tour), zabavnim parkom koji je nedavno otvoren u Južnoj Koreji.

Park poseduje 65 različitih atrakcija na skoro jednom kvadratnom kilometru prostora, koje sadrže nekoliko velikih interaktivnih displeja kao i nekoliko umetničkih instalacija.

Posetioci nose RFID narukvice, koje omogućavaju displeju da ih identifikuje, dok Kinekt senzori detektuju njihove pokrete, glasove i lica. Mnoge instalacije traže od posetilaca da naprave svoje avatare sa kojima ljudi mogu da vrše interakciju i koje mogu da povedu u virtuelnu avanturu koja se ogleda u korišćenju 3D videa, holograma i "uvećane realnosti".

Neke od atrakcija su "Live360", najveći svetski interaktivni stereoskopski bioskop na 360 stepeni, "LiveSquare" putem koga posetioci mogu da igraju igrice sa svojim avatarom na "trgu" širokom 150 metara i "Live Holo", pomodni holografski displej napravljen i od korejskih i od inostranih umetnika.

"Live Park 4D World Tour" trenutno je otvoren u "KINTEX"-u u Kengiduu i toliko je popularan da je kompanija koja stoji iza njega odlučila da produži vreme koliko će biti otvoren za javnost, a takođe je odlučila i da otvori trajne instalacije u Kini i Singapuru, a nada se i da će otvoriti parkove i van dalekog istoka.

Pogledajte video klip i počnite da štedite za putovanje u Južnu Koreju: