Umesto dečaka (7) sa teškim alergijama, u školu ide - robot (VIDEO)

Devon je robota počeo da koristi u januaru ove godine, a bio je jedan od prvih u Americi koji su koristili taj oblik komunikacije prilikom obrazovanja. Njegovi drugovi kažu da su se na sve navikli

Američki dečak Devon Kerou (7) svakodnevno odlazi u školu, druži se s prijateljima na hodniku i pohađa nastavu, a sve to radi iz udobnosti svoje kuće. Umesto njega, pošto on ima jake alergije zbog kojih ne može duže od nekoliko minuta da bude u učionici, odlazi robot "VGo".

Zahvaljujući robotu ovaj dečak ne propušta nastavu, a normalno priča sa svojim kolegama i učiteljima.

- Devon je jako pametan. Uvek kada nas učiteljica nešto pita, na Devonovom robotu se upali svetlo jer on na to zna odgovor. I dobar je prema nama - rekao je Rajli Budi (7), Devonov drugar iz razreda.

Dečak je "VGo" počeo da koristi u januaru ove godine, a bio je jedan od prvih u čitavoj zemlji koji su koristili takav oblik komunikacije za obrazovanje, piše "Buffalo News".

Robot "VGo" originalno je osmišljen za poslovne ljude, kako bi mogli da kontrolišu svoje kompanije i pogone. Osim njima, pomaže i deci koja zbog zdravstvenih tegoba ne mogu da odlaze u školu.

Devonovi roditelji ispričali su da je njihov sin alergičan na mleko, kikiriki, jaja i nekoliko vrsta mesa i ostale hrane. Ističu da su strahovali da će njihovom sinu biti neugodno jer robot umesto njega ide u školu, ali kažu kako su se deca toliko navikla na robota da se ponašaju prema njemu kao prema drugaru.

(Telegraf.rs / 24sata.hr / Foto: Buffalo News)