DOLIJAĆE KAD-TAD: Snimite policijsku brutalnost - bez njihovog znanja! (VIDEO)

Ova besplatna aplikacija vam omogućava da obezbedite dokaz o kršenju vaših ljudskih i građanskih prava od strane policije, bez bojazni da će oni znati da ih snimate!

Američka unija za građanske slobode (ACLU), bazirana u Nju Džerziju izbacila je nedavno Android aplikaciju koja svim građanima - a posebno je korisna novinarima amaterima - omogućava da prikriveno snimaju svoje razgovore i sukobe sa policijom i time efikasno zaštite svoja prava: ako ih snage reda krše.

"Police Tape" omogućava korisnicima da svoju interakciju sa policijom diskretno snimaju i u audio i u video formatu, tako što nestaje sa ekrana kada uključite snimanje. Kada je ponovo otvorite, snimak možete da pošaljete ovoj organizaciji na čuvanje i analizu mogućeg kršenja građanskih sloboda. Premda nema smisla iz Srbije slati ovoj organizaciji snimke, oni ipak mogu biti od velike koristi.

I policija i građanstvo već dobro zna koliko su korisni snimci mobilnim telefonima koje naprave građani suočeni sa policijskom brutalnošću, zbog čega policija oduzima ove uređaje, a nekada čak i hapsi građane koji snimaju. Ovo je odličan način da to uradite neprimetno - i izborite se za svoja prava.

OS: Android 2.2 i noviji

Broj preuzimanja: Između 10 i 50 hiljada

Cena: Besplatna

Ocena: 3,5 (Glasalo: 170 ljudi)

ANDROID APP NEDELJE: Police Tape

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)