WINDOWS 10 NA PROLEĆE POSTAJE JOŠ BOLJI: Microsoft spremio gomilu novih opcija (VIDEO)

Prezentacija predstojećeg Creators Update-a za Windows 10 održana je u Beogradu u sedištu kompanije Microsoft

Jens Tinap, direktor biznis grupe za Windows za CEE region, održao je u Beogradu prezentaciju Creators Update-a, nove verzije Windowsa 10 koja će korisnicima doneti brojna poboljšanja.

STIŽE NOVI PAINT I MNOGO JE MOĆAN: Pogledajte kako će izgledati i šta ćete sve moći da radite!

Glavna promena koju će doneti Creators Update je drastično veća podrška za stylus-e (digitalne olovčice).

Evidentna je činjenica da Microsoft novom verzijom Windowsa želi da styluse učini sastavnim delom svog najpopularnijeg operativnog sistema do sada.

CORTANA ĆE UPRAVLJATI NAŠIM DOMOVIMA: Microsoftova veštačka inteligencija stiže i na pametne kućne uređaje!

Jensova prezentacija o novim opcijama na Windowsu 10 sa Creators update-om delovala je impresivno.                    

Korisnicima će na raspolaganju biti veliki broj različitih načina za pisanje i editovanje dokumenata, a sve deluje brzo, lako i intuitivno.

Tako će sa digitalnom olovčicom u Wordu ili nekom drugom Office programu biti moguće dopisivanje stvari direktno na ekranu, ali i brisanje i obeležavanje teksta jednostavnim prelaskom olovčice preko istog.

Pisanje podsetnika je takođe olakšano i moguće je kreiranje dokumenta direktno sa desktopa.

Printskrinovanje onoga što je na ekranu moguće je klikom dugmeta koje se nalazi na olovčici, a u istoj sekundi postaje dostupno dopisivanje teksta i crtanje po napravljenoj fotografiji.

Međutim, deftinitivno najveća prednost novog update-a za Windows je novi 3D Paint.

Ovaj program će u sebi imati sve dobro poznate funkcije na koje smo navikli, ali će Microsoft dodati i podršku za kreiranje 3D objekata, što je savršeni dodatak za HoloLens. To znači da će korisnici Painta moći da pomoću stylusa kreiraju prave 3D objekte.

Div iz Redmonda je spremio različite markere i crtačke alate za novu verziju Painta, kako bi korisnici direktno mogli da ih koriste na 3D objektima.

Sistemska zahtevnost za Windows 10 će ostati nepromenjena, a očekuje se da će Creators update korisnicima postati biti dostupan na proleće 2017. godine.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)