Ako u ovoj zemlji hodate sa TELEFONOM u RUCI, završićete U ZATVORU

Ovaj zakonski predlog motivisan je svakodnevnom pojavom mladih koji neoprezno hodaju ulicama, ali i brojem nesreća koje nastaju kao posledica

U američkoj saveznoj državi Nju Džerzi jedna članica parlamenta predložila je donošenje zakona kojim bi se kažnjavali ljudi koji hodaju ometeni nekom drugom radnjom, a tu se pre svega misli na one koji hodaju ne skidajući oči sa ekrana mobilnog telefona.

Stavio je 3 trake SELOTEJPA preko ekrana telefona, a razlog za to je GENIJALAN!

Ukoliko se izglasa ovaj zakon, pešaci koji bulje u svoje mobilne telefone mogli bi da budu kažnjeni jednako kao oni koji nepropisno prelaze put.

To znači da bi se neoprezno hodanje i istovremeno gledanje u mobilni u ovoj saveznoj državi kažnjavalo novčanom kaznom do 50 dolara, zatvorskom kaznom u trajanju od 15 dana, ili i jednim i drugim – u zavisnosti od težine prekršaja.

Ovaj zakonski predlog motivisan je svakodnevnom pojavom mladih koji neoprezno hodaju ulicama, ali i brojem nesreća koje nastaju kao posledica.

U Americi je u poslednjih deset godina broj nesreća sa smrtno stradalim pešacima porastao sa 11 na čak 15 odsto, a smatra se da je glavni krivac za to korišćenje mobilnih telefona u hodu.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: bug.hr)