NOVA OPCIJA NA FACEBOOKU: Više nećete morati da napuštate aplikaciju kada želite da pretražujete internet

Trenutno vrlo mali broj korisnika može da vidi novi pretraživač na kojem radi Facebook

Facebook trenutno radi na testiranju novog pretraživača unutar svoje mobilne aplikacije, koji će pored vizuelnih promena doneti i funkcije koje imaju Chrome, Firefox i ostali internet pretraživači.

“Find a friend” opcija na Facebooku proglašena ILEGALNOM!

Pre svega, od sada će korisnici moći da upisuju web adrese stranica koje žele da posete, a pritom će se na dnu prikazivati informacije o popularnosti teksta koji je trenutno otvoren.

Poboljšani pretraživač doneće i tastere za napred i nazad koji će omogućiti navigaciju kroz stranicu, što do sada nije bilo moguće.

Kao i do sada, u gornjem desnom uglu će se nalaziti dugme sa dodatnim opcijama, pa će link biti moguće poslati putem Messengera ili ga sačuvati za kasnije.

Kako bi mogao da funkcioniše kao samostalni internet pretraživač, Facebook će morati da uvede i tabove, koji se nažalost neće pojaviti ni u novoj verziji.

Prema pisanju portala The Next Web, trenutno vrlo mali broj korisnika može da vidi novi browser. Većina njih je izabrana za testiranje i vlasnici su iPhone-a, dok će ostali morati da se strpe još koji mesec.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: net.hr)