MISTERIJA REŠENA: Ove aplikacije najviše USPORAVAJU vaš telefon! (FOTO)

Listu aplikacije koje najviše usporavaju Android uređaje sastavila je sigurnosna kompanija AVG

Sigurnosna kompanija AVG objavila je listu aplikacija koje najviše usporavaju Android telefone. Aplikacije su podeljene u dve grupe, one koje pokreće sam korisnik i one koje se automatski pokreću i rade u pozadini.

OTKRIVENO ŠTA UBIJA BATERIJU VAŠEG SMARTFONA: Ovu aplikaciju sigurno imate na svom telefonu!

Aplikacija koja najviše usporava telefon, a koju pokreće sam korisnik je Snapchat. On je prestigao čak i Facebook, a sve to zbog toga što istovremeno koristi kameru, Wi-Fi ili mobilnu mrežu za prenos modataka i GPS. Posle Snapchata nalazi se Amazon Shopping UK aplikacija, kao i Spotify, a na listi su se između ostalih našli još i BBC News, Amazon Kindle, Clean Master, LINE: Free Calls & Messages.

Kada su u pitanju aplikacije koje se automatski pokreću ili rade u pozadini, na prvom mestu je Facebook, a sledi ga Google Play Services.

Cilj ovog izveštaja kompanije AVG je da obavesti korisnike i ukaže im na to koje aplikacije treba izbegavati. Naravno, prisustvo ovih aplikacija na AVG-ovoj listi takođe ukazuje i na to da su one jedne od najpopularnijih, što kod korisnika može stvoriti nedoumicu šta da čine.

Pogledajte listu svih aplikacija koje najviše usporavaju vaš Android:

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: slashgear.com)