APLIKACIJA KOJA ĆE POMOĆI MNOGIMA U BEOGRADU: Ovde su sva parking-mesta za osobe sa invaliditetom (FOTO)

Aplikacija "Moj parking" dostupna je za Android uređaje i potpuno je besplatna, a nju su napravili Dorđe Jović i Damir Dizdarević iz Beograda

Damir Dizdarević i Đorđe Jović iz Beograda napravili su jednu veoma korisnu aplikaciju koja će pomoći osobama sa invaliditetom. Reč je o aplikaciji "Moj parking" koja na mapi prikazuje sva parking-mesta za osobe sa invaliditetom u Beogradu.

Ovih 5 aplikacija će vam produžiti trajanje baterije na telefonu, odmah ih INSTALIRAJTE!

U aplikaciji je pored pronalaženja kompletne liste svih parking mesta za osobe sa invaliditetom, moguće i uključivanje navigacije koje će vas odvesti do tamo.

Markeri sa lokacijama su lako uočljivi, a podatke o parking-mestima za osobe sa invaliditetom u Beogradu omogućio je Parking servis.

Na ideju o aplikaciji "Moj parking" došao je Đorđe koji je, i pored svog invaliditeta, aktivan u svakodnevnom životu, a aplikacija za lakše parkiranje olakšala bi mu svakodnevicu.

Za ideju i dizajn aplikacije zaslužan je Đorđe, dok je za programiranje i pisanje koda zaslužan Damir Dizdarević, student informatike na Prirodno-matematičkom fakultetu u Beogradu. Damir je ujedno i tvorac aplikacije "Kad će mi bus - red vožnje" koja na Google Play marketu ima više od 1.000 ocena, i rejting od četiri i po zvezdice.

- Bilo je potrebno nekoliko dana da se napravi prva verzija aplikacije zahvaljujući Đorđu koji se pobrinuo za podatke i grafiku, dok sam ja radio samo kod. Naravno, dorađivaće se još i biće jos nekih zanimljivih opcija koje ce biti od pomoći osobama sa invaliditetom - izjavio je Damir Dizdarević za Telegraf.

Plan ovih momaka je da aplikaciju prošire i na druge gradove u Srbiji.

- Bilo bi lepo kada bismo dobili podatke iz drugih gradova, jer bi nam to omogućilo da proširimo bazu podataka - istakao je Damir.

Međutim, ovaj dvojac se neće zaustaviti sa ovom aplikacijom. Prema njihovim rečima, u planu je i aplikacija koja će prikazivati stanice gradskog prevoza koje su prilagođene osobama sa invaliditetom, a kako kažu Damir i Đorđe, uglavnom bi to bile tramvajske stanice.

"Moj parking" je besplatan za preuzimanje sa Google Play marketa OVDE, a ukoliko bude bilo potrebe pojaviće se i iOS verzija.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / M.Đ.)