Ovih 5 aplikacija će vam produžiti trajanje baterije na telefonu, odmah ih INSTALIRAJTE! (FOTO) (VIDEO)

U nastavku se nalazi pet najboljih aplikacija za produžavanje trajanja baterije, pa ukoliko vam se telefon prazni brže nego što bi trebalo, obavezno ih isprobajte

Sve veći broj Android telefona dolazi sa ugrađenim aplikacijama koje produžavaju trajanje baterije. Međutim, za ovaj problem postoje i aplikacije koje se nalaze na marketu, a koje će pravilnim podešavanjem uticati na manju potrošnju baterije. U nastavku se nalazi pet najboljih, pa ukoliko vam se telefon prazni brže nego što bi trebalo, obavezno ih isprobajte.

REVOLUCIJA: Naučnici napravili KOD koji će vam PRODUŽITI trajanje BATERIJE!

Juice Defender

Ova aplikacija u sebi poseduje pregršt opcija za poboljšavanje trajanja baterije. Postoji besplatna verzija, ali tu su još i Plus (1,99 dolara) i Ultimate (4,99 dolara) koje dolaze sa još većim mogućnostima. Pomoću ove aplikacije moguće je podešavati konekcije kao što su internet, Wi-Fi, Bluetooth, a tu su i modovi poput "aggressive" i "balanced" koji omogućavaju podešavanje sinhronizacije kada vi to želite, kao i biranje aplikacija koje mogu da rade u pozadini.

Greenify

Ova aplikacija je prvenstveno bila namenjena "root-ovanim" telefonima. Greenify pomaže u produžavanju baterije tako što automatizuje proces hibernacije, koji sprečava aplikacije da pokreću dodatne procese u pozadini. Ovo nije ista stvar kao takozvane "task killer" aplikacije. Drugim rečima, Greenify "uspavljuje" aplikacije koje previše troše bateriju i kada ne bi trebalo.

Korisnici biraju koje aplikacije im nisu uvek toliko bitne kako bi ih Greenify sam isključio.

Go Battery Saver & Power Widget

Ovu aplikaciju je dizajnirao čuveni Go Dev Team. Jednim klikom moguće je promeniti različite modove, u zavisnosti od toga šta vam je potrebno (da li želite da igrate igrice, čitate ili surfujete internetom). Korisniku je na raspolaganju mogućnost da kreira modove po svom nahođenju i u zavisnosti od sopstvenih potreba.

Go Battery Saver & Power Widget će pratiti i koje aplikacije najviše troše bateriju, a klikom na dugme "optimize" ova aplikacija će automatski očistiti sve nepotrebne zadatke koji se izvršavaju u pozadini vašeg telefona, što će produžiti trajanje baterije. Postoji besplatna verzija ove aplikacije, ali postoji i ona koja košta 4,99 dolara i koja dolazi sa većim mogućnostima prilagođavanja.

Battery Aid - Saver & Manager

Ova aplikacija je dizajnirana tako da radi sa trenutnim podešavanjima vašeg telefona. Battery Aid će automatski isključiti data konekciju, Wi-Fi i Bluetooth kada se ne koriste. Tu su i brza podešavanja za kontrolisanje osvetljenosti ekrana.

Tasker

Ova aplikacija pruža više od dodatka za produžavanje baterije od "task-killera". Tasker omogućava korisnicima određivanje tačnog vremena kada će se isključiti određene aplikacije i konekcije.

Od sada možete pratiti Telegraf i na Vajberu!

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)