MOŽETE LI DA IH PRIUŠTITE? Ovo su najskuplje aplikacije za iPhone

I dok je za neke aplikacije ova cena razumljiva (Harrison’s Principles, medicinski udžbenik za doktore, ili IDIA za veterinare), tu su i neke aplikacije sa nesvakidašnjim namenama

Ako ste do sada mislili da je izdatak od 10 dolara previše za neku aplikaciju, ove aplikacije će vas svakako naterati da preispitate svoja ubeđenja.

Sajt posvećen tehnologiji i biznisu, Business Insider, kreirao je zanimljivu listu, koja uključuje najskuplje aplikacije za iOS platformu, a koje se mogu naći na App Storeu. I dok je za neke aplikacije ova cena razumljiva (Harrison’s Principles, medicinski udžbenik za doktore, ili IDIA za veterinare), tu su i neke aplikacije sa ne baš svakidašnjim namenama.

Među njima je i app.Cash, virtuelna kasa za iPhone, sa cenom od 1000 dolara. Svakako, vaš novac će biti siguran uz ovu aplikaciju, a još kada je uparite sa Apple Watchom od 10.000 dolara, dodatne depozite nećete morati da vršite dugo vremena.

VueCad Pro ‒ aplikacija koja omogućava pregled crteža rađenih uz pomoć CAD tehnologije. Moguća je 3D vizuelizacija, a nije potrebno nikakvo konvertovanje kako bi se crteži valjano prikazali. Aplikacija je svakako prevashodno korisna stručnjacima u građevinarstvu i arhitektama. Međutim, visoka cena od 1000 dolara je približna mesečnim primanjima nekih od njih.

Tu je i aplikacija VIP Black, koju mnogi korisnici često nazivaju „najsnobovskijim izumom”. Evo i zašto: Ova aplikacija traži potvrdu da na računu imate više od milion dolara. Kada prođete verifikaciju otvara vam se egzotični svet ponuda. Putem VIP Blacka možete pronaći sve: od najluksuznijih hotela, restorana, retkih i unikatnih satova i nakita do umetničkih dela. Uz sve to aplikacija omogućava i privilegije na određenim mestima u odnosu na druge milionere. Shodno nameni i ciljnoj grupi, cena od 1000 dolara i ne iznenađuje toliko.

Cyber Tuner ‒ digitalni štimer klavira koji garantuje preciznost, lak je za korišćenje i namenjen je samo onima iznad 18 godina. No, u objašnjenju aplikacije stoji da ova granica nema veze sa sadržajima, već je isključivo u vezi sa cenom. Dakle, ako imate 1000 dolara i manje od 18 godina suštinski možete da je kupite bez problema, što negde celo ograničenje čini besmislenim.

Agro ‒ aplikacija koja omogućava agronomima da posete klijenta, popune inspekcijski izveštaj, i preko aplikacije završe sav posao oko papirologije, bez vraćanja u kancelariju. Aplikacija olakšava posao jer čuva i grupiše podatke, tako da sve ostaje pregledno i uvek dostupno. Cena ‒ stinica. Hiljadu dolara.

Razvoj mobilnih aplikacija je danas svakako dobar način da dodatno zaradite. Sve veća potreba za aplikacijama, kao i rast cena dokazuju da je moguće da ovaj dodatni prihod za pojedinca preraste u unosan posao. Upravo je jedna od ključnih prednosti što vam za ovaj posao nije potreban ceo tim IT stručnjaka. Programiranje za IOS, Android i Windows platforme možete savladati i sami, brzo i lako putem efikasnih edukativnih programa. Takvi programi su dostupni i kod nas. Više o njima možete saznati ovde.

(Telegraf.rs)