Sve vesti »

MICROSOFT PREDSTAVIO SURFACE 3: Tablet koji će zameniti laptop! (VIDEO)

Uređaj pokreće Intel Atom procesor, imaće 2 ili 4 GB RAM-a, a procesor je podešen tako da štedi bateriju. Iz Microsofta tvrde da će ona trajati 10 sati

Microsoft je zvanično predstavio novi tablet, Surface 3, koji je naslednik popularnog modela Surface 2. Ovaj uređaj proširuje Surface portfolio modelom koji ne samo da je pristupačan, već dolazi i sa specifikacijama koje korisnika čine produktivnijim u pokretu.

Surface 3 će biti u ponudi uz Surface Pro 3 visokih performansi, a umesto Windowsa RT koristi punu verziju Windows 8.1. Takođe, kada se Windows 10 pojavi na tržištu, korisnici će moći da ga preuzmu besplatno.

Uređaj pokreće Intel Atom procesor, a imaće 2 ili 4 GB RAM-a. Procesor je podešen tako da štedi bateriju, a iz Microsofta tvrde da ona traje 10 sati.

Sve komponente će biti smeštene u kućištu od legure magnezijuma. Tablet ima 10.8-inčni ekran, a težina celog uređaja iznosi svega 622 grama. Kao i većina novih Microsoftovih uređaja, Surface 3 dolazi sa uslugom jednogodišnjeg korišćenja Office-a 365, koji korisnicima nudi pristup Wordu, Exelu i PowerPointu.

Tablet je kompatibilan sa novom tastaturom i Microsoftovom Surface Pen olovkom, ali se ovi dodaci kupuju posebno. Tastatura košta 151 evro, a olovka 62 evra.

Surface 3 sa 2 GB RAM-a i 64 GB SSD-a košta 576 evra, dok verzija sa 4 GB RAM-a i 128 GB SSD-a košta 686 evra.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Izvor: klix.ba)