Ovo su razlozi zbog kojih je onlajn računovođa idealan posao za vas!

Tesna kancelarija prenatrpana dokumentacijom i finansijskim knjigama više nije obavezno prebivalište računovođe. Danas možete upravljati računovodstvom firme koja je nekoliko hiljada kilometara udaljena od vas

Statistika je pokazala da su poslovi administracije među najzastupljenijim i najrasprostranjenijim zanimanjima u mnogim zemljama, pa i u Srbiji. Takođe, poslovi administracije nisu ograničeni samo na jednu industriju, što znači da ih ima na pretek.

Poslovna administracija podrazumeva vođenje administracije, upravljanje dokumentacijom, odnosima sa klijentima, ali i upravljanje računovodstvom. Protok novca je jako važan za svako preduzeće i tu nema mesta za greške. Poslodavci u svakom trenutku žele da znaju kojim putem se finansije kreću.

Međutim, danas postoje malo manje tradicionalni pristupi ovakvim poslovima. Tesna kancelarija prenatrpana dokumentacijom i finansijskim knjigama više nije obavezno prebivalište računovođe. Danas možete upravljati računovodstvom firme koja je nekoliko hiljada kilometara udaljena od vas.

Ovakav vid zapošljavanja savršeno je logičan, pošto poslodavac ne mora da plaća putne troškove za zaposlenog koji živi daleko od sedišta kompanije, a može da zaposli jednako kvalitetnog računovođu.

Može li se raditi sa stranim poslodavcima?

Međunarodno zapošljavanje računovođa takođe nije problem. Možete se baviti poslovnom administracijom za stranog poslodavca, a da uopšte ne napuštate svoju državu. Sve što je potrebno jeste znanje iz oblasti administracije i upućenost u finansijske zakone koji važe u državi u kojoj se nalazi sedište kompanije.

Na sreću, danas možete savladati sve veštine potrebne za upravljanje računovodstvom, organizovanje administracije i vođenje poslovne dokumentacije, a da ponovo ne napuštate svoj dom. Obrazovanje putem interneta otvorilo je niz programa iz raznih oblasti, među kojima se nalazi i poslovna administracija. Za veliki broj zanimanja dostupno je školovanje bez odlaska na časove, postavljajući sopstveni tempo.

Šta sve radi onlajn računovođa?

Onlajn računovođa može da:

upravlja platnim spiskom,

sprema mesečne finansijske izveštaje, uključujući izveštaje o prihodima i rashodima,

vodi računa o svim značajnim finansijskim promenama, momentalno obaveštavajući pretpostavljene kada nešto nije u redu,

reguliše fakture,

upravlja projektima,

upravlja nalozima.

Ukoliko se pronalazite u poslu koji podrazumeva sve ove funkcije, a uz to ne želite da napustite Srbiju s ciljem da nađete posao kao što mnogi to danas čine, onda su poslovna administracija i onlajn računovodstvo prava stvar za vas.

(Telegraf.rs)