Ako volite da radite i napredujete brzo, ovo je idealan posao za vas!

Ako ste tip osobe koja želi da radi i napreduje brzo, ako volite avanture, ali takođe želite potpunu kontrolu u građenju vlastite budućnosti, onda će odluka da počnete da se bavite ovim poslom biti u potpunosti ispravna

Kaže se da bi svako trebalo da se oproba u radu na prodaji, jer su ovakvi poslovi izvor mnogih iskustava. Međutim, neki od nas nikada ne provedu ni minut u prodaji, a drugi, pak, ostanu tu ceo život. Ako ste tip osobe koja želi da radi i napreduje brzo, ako volite avanture, ali takođe želite potpunu kontrolu u građenju vlastite budućnosti, onda će odluka da radite u prodaji za vas biti u potpunosti ispravna.

Evo i nekoliko razloga zašto je to sjajan izbor:

Prodaja je za one koji vole da pobeđuju

Posao u prodaji možete da posmatrate kao igru: obarate rekorde, osvajate nagrade i postajete sve bolji igrač. Zato, ako ste takmičarskog duha i volite izazove, prodaja je za vas najbolja karijera u kojoj to možete da pretvorite u svoju korist. To ne mora da znači samo nadmetanje sa drugima, već i sa samim sobom, odnosno stalno pomeranje granica i prevazilaženje već dostignutih ciljeva.

Takođe, u prodaji ćete stalno raditi i na unapređivanju svojih veština. A postizanje boljih rezultata će vam omogućiti brže napredovanje i povećavanje zarade.

Nagrade su primamljive

Većina kompanija motiviše svoje zaposlene najrazličitijim nagradama i bonusima, što vas dodatno inspiriše da budete još bolji.

Posao u prodaji vam zato nudi mogućnosti da budete nagrađeni za svoje napore na dnevnom, sedmičnom, mesečnom, kvartalnom i godišnjem nivou. Možete da dobijete posebne povoljnosti za vaše klijente, što će vam omogućiti da stvorite dobre poslovne veze i prijateljstva sa raznim ljudima. Nagrade su često putovanja, tako da ćete moći da uživate u raznim gradovima Evrope, ali i na egzotičnijim destinacijama. Ipak, vaše nagrade su najčešće u vidu novčanh bonusa.

Možete lako postati „zvezda” u poslu

Da biste postali uspešan lekar ili advokat potrebne su godine školovanja i prakse. Ali da biste postali uspešni u prodaji potreban vam je samo dobar trening. Edukacija traje dosta kraće, a stečene veštine možete da upotrebite odmah. Takvi edukativni programi su vam dostupni na raznim mestima i putem interneta, ali nisu uvek siguran izbor jer ne nude potvrde i sertifikate, koje poslodavci ipak, neretko, traže. Zato su uvek najbolji izbor sertifikovani programi kakvi postoje i kod nas. Na Bussines Academy u Beogradu, školovanjem na odseku za prodaju i menadžement prodaje, osim Cambridge sertifikata iz biznis veština, možete steći i sertifikate iz oblasti marketinga, finansija i engleskog jezika, što će umnogome doprineti vašem CV-ju, ali će vas istovremeno osposobiti i za rad u inostranstvu. Tako ćete lakše doći do posla.

Ne morate da ostarite da biste bili uspešni

Dok u mnogim zanimanjima morate da imate „godine i iskustvo” da bi vas posmatrali kao profesionalca, to u prodaji nije slučaj. Ne morate da čekate da neko „ode u penziju” da biste dospeli do određene pozicije. Možete da imate i „dvadeset i kusur” godina, a da budete prodavac koga svi žele, da imate bolju platu i bolju poziciju od vaših roditelja, kojima su bile potrebne godine rada i napora da „doguraju” do određenog mesta. Vaš uspeh određuje isključivo vaš rad i vaše sposobnosti.

Prodaja je sjajan početak za razne karijere

Mnogi ljudi napuštaju prodaju nakon par godina i prelaze na druge poslove ili pokreću svoj biznis. Iskustvo u prodaji je ono što ih čini svetlosnim godinama ispred kolega koji su tek završili školu ili se bavili nekim drugim poslom. Veliki broj poslodavaca daje veliku prednost onima koji u svom CV-ju imaju iskustvo u prodaji, čak i ako ih ne zapošljavaju zbog pozicije u tom sektoru. Zašto? Radom u prodaji razvijate najrazličitije sposobnosti: vodite svoj tim, pripremate marketing planove, razvijate komunikacijske sposobnosti u stalnom kontaktu sa ljudima, vodite finansije... Prema magazinu Success, 70% od 500 najbogatijih rukovodioca započelo je svoju karijeru ili još uvek rade u prodaji, što nije nimalo začuđujuća činjenica. U prodaji sve zavisi isključivo od vašeg rada i veštine, a to vas čini spreminim da postanete i vrhunski preduzetnik, jer u vašoj firmi − sve će zavisiti od vas.

Ukoliko se odlučite za karijeru u prodaji bitno je da znate još nekoliko stvari. Za početak, izaberite obrazovanje koje vam nudi sertifikat i dovoljno znanja. Zatim, potražite firmu koja već dobro posluje i čiji su zaposleni vrhunski profesionalci u svom poslu. To će vam omogućiti da radite u okruženju koje će i vas motivisati da budete što bolji i da se konstantno unapređujete. A kad jednom dostignete maksimum − vaš put je otvoren za sve što poželite.

(Telegraf.rs)