GRCI ODUŠEVLJENI NAJSAVREMENIJOM SRPSKOM IT SREDNJOM ŠKOLOM: Želimo tako nešto i kod nas!

Učenici i nastavnici škole "1 st Lyceum Ampelokipon" iz Soluna, boraviće u Beogradu tokom vikenda, a društvo će im praviti učenici najsavremenije srednje škole u Srbiji, ITHS

Srednja škola za informacione tehnologije ITHS iz Beograda, koja se nalazi u kompleksu kompanije Comtrade, danas je bila domaćin učenicima škole iz Soluna, "1st Lyceum Ampelokipon". 

Domaćini su bili učenici 4. razreda, koji su inače prva generacija ITHS-a koja će ove godine maturirati.

Na samom početku prijema, svim prisutnima se obratio direktor ITHS-a, prof. dr Dragan Živković, i kolegama i učenicima iz Grčke poželeo srdačnu dobrodošlicu.

- Veoma sam srećan što ste danas ovde sa nama. Takođe mi je drago što bratstvo između Grčke i Srbije i dalje postoji, a naši učenici su tu da se prijateljstvo i dobri odnosi naše dve zemlje i dalje nastave - istakao je prof. dr Dragan Živković.

Srpski đaci obučeni kao školarci najprestižnijih koledža na svetu!

Direktor ITHS-a je nakon svog govora uručio plaketu i zahvalnicu direktoru škole iz Soluna, Kamporisu Hristosu.

Profesori Srednje škole za informacione tehnologije su gostima predstavili moderne načine nastave koju učenici ITHS-a pohađaju. Podsetimo, svi đaci ITHS-a između ostalog koriste tablet računare za praćenje nastave, izradu domaćih zadataka... 

- Ne mogu da poverujem da ovakva škola kao što je ITHS postoji u sklopu tako velike kompanije. Veoma sam impresioniran onime što vaša škola ima da ponudi učenicima. Iako naša škola u Solunu nije tako moderna kao vaša, mi ćemo vas sačekati raširenih ruku i otvorenog srca kada vi nama budete došli u posetu - istakao je direktor škole iz Soluna, "1st Lyceum Ampelokipon", gospodin Kamporis Hristos.

Foto: M. Đorđević

ITHS je svoju prvu akreditaciju Ministarstva prosvete dobio 2010. godine, prva generacija učenika maturiraće ove godine, a u pružanju odličnog obrazovanja svakodnevno se trudi više od 40 profesora.

Međutim, ITHS ne bi bio tu gde jeste danas, da nema podršku jedne od najuspešnijih IT kompanija na Balkanu, kompanije Comtrade, kao i podršku kompanije LinkGroup.

- Razlog zbog kojeg je kompanija Comtrade podržala otvaranje Srednje škole za informacione tehnologije ITHS, je taj što želimo da u svakom trenutku imamo najstručniji kadar. Na ovaj način, od samog početka školovanja možemo da pratimo kako se usavršavaju naši budući zaposleni, s obzirom da su za našu kompaniji najbitniji ljudi koji u njoj rade - istakao je predstavnik kompanije Comtrade, Srećko Miodragović.

Kompanija Comtrade inače posluje u 11 država, i u njenom sastavu nalazi se 18 različitih kompanija.

Grčki đaci i profesori su danas po prvi put takođe imali priliku da vide proizvod domaće pameti i znanja, čuveni Tesla tablet.

Nakon prijema, gosti iz Grčke imali su priliku da se prošetaju i vide kako izgleda rad u kompaniji Comtrade, ali i časovi u Srednjoj školi za informacione tehnologije ITHS.

Učenici i nastavnici škole "1 st Lyceum Ampelokipon" iz Soluna, boraviće u Beogradu tokom vikenda, a društvo će im praviti učenici najsavremenije srednje škole u Srbiji.

(Telegraf.rs)