RAZBIJENI TELEFONI SU PROŠLOST: Novi iPhone se neće slomiti kada padne na zemlju. Evo i zbog čega

Div iz Kupertina radi na novom patentu koji će uz pomoć vibracionog motora i procesora zarotirati telefon prilikom slobodnog pada, tako da on udari o zemlju što sigurnije i ne ošteti osetljive komponente

Kompaniji Apple patentirala je novu tehnologiju koja će iPhone-ima omogućiti da promene ugao prilikom slobodnog pada, kako se ne bi oštetile osetljive komponente unutar njega, kao i sam ekran.

Prema patentu, ugrađena tehnologija će proceniti tačku udara, a zatim promeniti centar gravitacije uređaja kako bi ga sačuvao od oštećenja. Ovo će omogućiti vibracioni motor i procesor. Motor će u teoriji zarotirati telefon pre udarca, a funkcionisaće u saradnji sa senzorima samog iPhone-a koji će voditi računa o položaju uređaja (akcelerometar i žiroskop).

Apple-ov patent u sebi sadrži i neke čudne ideje, kao što je na primer sposobnost uređaja da automatski otkači slušalice tokom slobodnog pada.

Uobičajeno je da kompanije poput diva iz Kupertina eksperimentišu sa raznim idejama, ali to nužno ne znači da će pomenuti sistem zaživeti na iOS uređajima u skorije vreme. Bez obzira na to, ova ideja zvuči savršeno, naročito za one koji su na "sopstvenoj koži" iskusili šta znači kada telefon ispadne na beton.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: mashable.com)