OPAKA KONKURENCIJA: Ova aplikacija preti da ugrozi Skype i WhatsApp!

Tvorac aplikacije pod imenom Wire je jedan od osnivača Skype-a, Janus Fris. Ova aplikacija će korisnicima ponuditi više od standardnog čet servisa, a možete je besplatno preuzeti na Apple i Android marketima

Danas se pojavila nova aplikacija pod imenom Wire koja je daleko više od standardnog čet servisa, i koja preti da ugrozi popularnost Skype-a i WhatsApp-a. Ona je dostupna za iOS, Android i OS X, i omogućiće sinhronizaciju konverzacija, pozive, grupno četovanje, deljenje SoundCloud muzike i još dosta toga.

Wire je razvio jedan od osnivača Skype-a, Janus Fris, zajedno sa timom tehnoloških veterana. Ova aplikacija će korisnicima ponuditi veoma popularne funkcije, a njeni tvorci želje da naprave "najbolji mogući alat za komunikaciju". Kvalitet poziva putem ove aplikacije biće daleko iznad proseka, zahvaljujući novim Opus "open-source" audio kodecima.

Za sada nije moguće obavljati video pozive putem ove aplikacije, ali bi i ta opcija trebala da se uskoro pojavi.

Bezbednost korisnika je veoma velika stvar za kompaniju koja stoji iza Wire-a, pa ova aplikacija koristi "end-to-end" enkripciju za pozive, razmenu poruka i medija. Kompanija trenutno radi na HTML5 verziji ove aplikacije, a plan je i da se pojavi PC verzija uskoro.

Wire aplikacija je besplatna i možete je preuzeti OVDE.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)