Od sada ćemo na Instagramu gledati i video reklame (VIDEO)

Instagram je ovu funkciju testirao prethodnih nekoliko meseci pa je moguće da ste se već susreli sa kratkim video reklamama

Popularna društvena mreža za razmenu fotografija, Instagram, uskoro će postati zatrpana video reklamama. Od danas Instagram dozvoljava oglašivačima koji se reklamiraju putem njega da koriste video klipove u trajanju od 15 sekundi kako bi reklamirali svoje proizvode.

Ove reklame će se pojavljivati isto kao i sponzorisane fotografije u "news feed-u". Instagram je ovu funkciju testirao prethodnih nekoliko meseci, pa je moguće da ste se već susreli sa kratkim reklamama. Prve kompanije koje će se na ovaj način reklamirati su Disney, Banana Republic, Activision, Lancome i CW network.

Čudna stvar je to što, za razliku od foto reklama u koje je Instagram uložio puno truda kako bi se slagale sa određenim stilom ove društvene mreže i podsećale na fotografije koje postavljaju sami korisnici, video reklame su u suštini klasične reklame. U njima nema ništa što podseća na sam Instagram, pa će se one veoma teško uklopiti u dobropoznati stil popularne društvene mreže.

Čak i sa pomenutim problemom, video reklame će verovatno donositi veliku količinu Instagramu koji je pod okriljem Facebook-a. Iako su mogućnosti za reklamiranje na Instagramu najosnovnije (oglašivaču mogu ciljati ljude na osnovu godina, pola i zemlje), veliki broj poznatih kompanija se ipak oglašava na njemu, i sve su uzbuđenje sa mogućnošću koju im je popularna društvena mreža omogućila.

Kako i da li će se ovo odraziti na popularnost Instagrama, ostaje nam da vidimo.

Pogledajte jednu od prvih video reklama na Instagramu:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)