APPLE: Nismo odgovorni za napad na profile poznatih!

Tvorac iPhone-a i iPad-a tvrdi da sajber kriminalci nisu upali u sistem, već da je ovo "curenje" fotografija u javnost bio tačno isplaniran napad s jasnim metama

Apple je pod velikim pritiskom javnosti zbog hakovanih iCloud profila poznatih ličnosti, što je rezultiralo pojavljivanjim privatnih fotografija zvezda kao što su Kejt Apton, Dženifer Lorens, ali i mnogih drugih u javnost.

Tvorac iPhone-a i iPad-a našao se u centru skandala kada su eksperti utvrdili da su hakeri ipak pristupili sistemu za skladištenje iCloud podataka, i ukrali više od 100 golišavih fotografija poznatih svetskih glumica. Stručnjaci tvrde da je hakerima bilo omogućeno da bez problema isprobavaju različite lozinke, sve dok nisu pogodili onu pravu, i na taj način pristupili profilima.

Međutim, kompanije Apple tvrdi da sajber kriminalci nisu upali u sistem, već da je ovo "curenje" fotografija u javnost bio tačno isplaniran napad sa jasnim metama.

- Čim smo saznali za krađu bili smo veoma besni, i istog momenta smo svojim inženjerima rekli da utvrde izvor. Nakon više od 40 sati istrage utvrdili smo da su nalozi poznatih ličnosti kompromitovani veoma ciljanim napadom na korisnička imena, lozinke i sigurnosna pitanja. Ovaj način hakovanja je postao praksa na internetu - izjavio je gigant iz Kupertina

Apple sarađuje sa FBI kako bi utvrdio sve detalje vezane za napad.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: telegraph.co.uk)