Tvorac Google Glass-a prešao u Amazon

Babak Parviz ima doktorat iz elektrotehnike, a u Google je došao 2010. godine. Bio je zadužen za mnoge ambiciozne projekte, među kojima je najpoznatiji Google Glass

Babak Parviz je čovek koji je bio zadužen za razvijanje Google Glass-a, a sada je odlučio da pređe u rivalsku kompaniju Amazon. Promena je usledila ubrzo nakon što je napustio mesto šefa Glass projekta.

- Glavni razlog mog prelaska je uzbuđenje zbog stvari koje mogu postići sa kompanijom Amazon - izjavio je  Babak Parviz.

Ovaj prelazak mogao bi da bude signal da je Amazon zainteresovan za nastavak razvoja sopstvenog hardvera. Nedavno je ovaj gigant predstavio svoj prvi pametni telefon, a Kindle tableti su već svima nadaleko poznati.

Parviz je imao vodeću ulogu u razvoju mnogih ambicioznih projekata dok je bio u Google-u. On je vodio tim koji je stvorio Google Glass, ali takođe i tim za pametna sočiva koja će meriti nivo šećera u krvi. Babak ima doktorat iz elektrotehnike sa Univerziteta Mičigen, a u Google-u je radio od 2010. godine.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: cnet.com)