MICROSOFT NE ODUSTAJE OD ANDROIDA: Predstavljena Nokia X2 (FOTO) (VIDEO)

Nokia X izmiksovao je Windows Phone korisnički interfejs sa Androidovim i Microsoft-ovim servisima, a X2 nastavlja istim stopama sa malo boljim hardverom

Microsoft ne odustaje od pametnih telefona sa Android operativnim sistemom. Nakon što je kupio Nokia-u u aprilu, Microsoft je danas predstavio drugi smartfon sa Androidom pod nazivom Nokia X2. Identičan je svom prethodniku, ali ima veći ekran, više RAM memorije i brži procesor.

Novi model će imati jedan gigabajta RAM memorije, brži dvojezgarni procesor na 1,2 GHz, i ekran od 4,3 inča. Jedan gigabajt RAM memorije će sigurno ubrzati performanse uređaja, naročito u prelasku iz jedne u drugu aplikaciju. Nokia X2 ima i "home" dugme pored standardnog "back" dugmeta. Originalni Nokia X smartfon posedovao je samo "back" dugme, što je bilo pomalo neuobičajeno rešenje.

Najčudniji deo cele priče je taj što Microsoft nastavlja da investira u uređaje bazirane na Androidu, i pored svog Windows Phone OS-a. Nokia X izmiksovao je Windows Phone korisnički interfejs sa Androidovim i Microsoft-ovim servisima, a X2 nastavlja istim stopama sa malo boljim hardverom.

Po ceni od samo 99 evra (135 dolara), Microsoft se nada da će druga generacija X uređaja korisnicima pružiti bolji uvid u to što ova kompanija ima da ponudi, a to su razne aplikacije i servisi bazirani na "cloud" tehnologiji. Nokia X2 će se u prodaji pojaviti u julu, i to u zelenoj, narandžastoj i crnoj boji, dok su žuti, beli, i tamno sivi modeli planirani za kasnije.

Pogledajte video:

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!

(Telegraf.rs / Izvor: theverge.com)