Bundeva sa kinoom, suvim voćem i orasima

Ovo je fenomenalno ukusan i zdrav prilog uz jelo - ili vegetarijanski obrok...

Sastojci:

- bundeva

- skuvana šolja kinoe (po uputstvu s kesice)

- šećer

- sitno seckani orasi

- suvo voće po izboru (suvo grožđe, brusnica...)

- sveže ceđeni sok pomorandže

- neutralno ulje (hladno ceđeno suncokretovo)

Priprema:

Uzmite jednu bundevu, operite je, obrišite i isecite na komade debljine oko 2 cm. Pleh za pečenje  malo namažite uljem, a zatim poslažite naseckane krugove bundeve. Na svaki krug stavite po jednu manju kašiku šećera po celoj površini. Stavite bundevu da se peče na 250 stepeni dok lepo ne porumeni, a šećer se karamelizuje. Kada je pečena izvadite je iz rerne i ostavite da se malo ohladi.

Iseckajte bundevu kad se prohladi, pospite preko nekoliko kašika seckanih oraha i ukrasite suvim voćem po želji. Sjedinite je s kuvanom kinoom, pa začinite uljem i sokom pomorandže.

(Telegraf.rs)