Mafini sa jagodama, vanilom i šlagom
1
U proleće, kad vaš dom zamiriše na sveže jagode, pridodajte im ukusne mafine aromatizovane vanilom - i uživajte u ovom spoju!
Sastojci:
- 3 jajeta
- 250 g šećera
- 250 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 300 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 šolja jagoda
- vanila
- šlag
Priprema:
Jaja i šećer penasto umutiti, pa dodati jogurt, brašno pomešano sa praškom za pecivo i ulje. Ponovo mutiti dok se ne dobije glatka, homogena masa. Dodati i vanilu pa izmešati još malo. Kalup za mafine podmazati maslacem i posuti brašnom. U svaku modlu sipati kašiku smese i peći na 180-190 stepeni dok ne porumeni.
Kada se prohladi preko mafina staviti šlag i po jednu do dve jagode, pa poslužite.
(Telegraf.rs)