Izvanredni kolačići sa kremom i jagodama
Ovaj ukusan desert izgledom podseća na mali francuski tart i možete ga poslužiti u svakoj prilici!
Sastojci za 8 osoba:
- 2 kašike meda
- 200 g brašna
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 100 g putera
- 500 ml mleka
- 1/2 kašičice sode bikarbone
Fil:
- 500 ml mleka
- 1 kesica puding vanila
- 100 g čokolade
- 500 g jagoda
- 200 ml šlaga ili slatke pavlake
- 3 kašike šećera
Priprema:
Sipati brašno u posudu za mešanje, dodati omekšali puter, jaje, šećer, sodu bikarbonu i dve kašike ugrejanog meda. Umesiti testo. Razvuci testo oklagijom na pobrašnjenu površinu pa okruglom modlom izvaditi krugove. Svaki kalup za mini tart obložiti testom. Staviti u zagrejanu rernu da se peče oko deset minuta na 180 °C.
Kada su pečeni izvaditi ih iz kalupa i svaki tart premazati pomoću četkice istopljenom čokoladom. Staviti 300 ml mleka da se kuva sa šećerom. U 200 ml razmutiti prašak za puding pa ukuvati puding. Odmah tako vruć puding sipati u tart, pa ostaviti da se malo ohladi.
Jagode iseckati pa poređati preko prohlađenog pudinga (nije potrebno da se skroz ohladi). Umutiti šlag, pa ukrasiti tart po želji.
(Telegraf.rs)