Izvanredni kolačići sa kremom i jagodama

Ovaj ukusan desert izgledom podseća na mali francuski tart i možete ga poslužiti u svakoj prilici!

Sastojci za 8 osoba:

- 2 kašike meda

- 200 g brašna

- 100 g šećera

- 1 jaje

- 100 g putera

- 500 ml mleka

- 1/2 kašičice sode bikarbone

Fil:

- 500 ml mleka

- 1 kesica puding vanila

- 100 g čokolade

- 500 g jagoda

- 200 ml šlaga ili slatke pavlake

- 3 kašike šećera

Priprema:

Sipati brašno u posudu za mešanje, dodati omekšali puter, jaje, šećer, sodu bikarbonu i dve kašike ugrejanog meda. Umesiti testo. Razvuci testo oklagijom na pobrašnjenu površinu pa okruglom modlom izvaditi krugove. Svaki kalup za mini tart obložiti testom. Staviti u zagrejanu rernu da se peče oko deset minuta na 180 °C.

Kada su pečeni izvaditi ih iz kalupa i svaki tart premazati pomoću četkice istopljenom čokoladom. Staviti 300 ml mleka da se kuva sa šećerom. U 200 ml razmutiti prašak za puding pa ukuvati puding. Odmah tako vruć puding sipati u tart, pa ostaviti da se malo ohladi.

Jagode iseckati pa poređati preko prohlađenog pudinga (nije potrebno da se skroz ohladi). Umutiti šlag, pa ukrasiti tart po želji.

(Telegraf.rs)