Zdravi ovseni keksići sa bananom i kokosom

Ispecite i ponesite sa sobom - jer najbolji keksići su oni domaći!

Sastojci:

- 100 g integralnog brašna

- 85 g kokosa (kokosovog brašna)

- 85 g ovsenih pahuljica ili nekih drugih

- 70 g smeđeg šećera

- 2 kašike kakaa

- 1 zrela banana

- 1 kašika meda

- 4 - 5 kašika soka od pomorandže

- 1 kašičica sode bikarbone

- 2 kašike vrele vode

Priprema:

Uključiti rernu na 180°C, pa pomešati brašno, kokos, ovsene pahuljice (po želji ih malo usitniti) i šećer. Izgnječiti bananu, dodati kašiku meda i sok od pomorandže. Rastvoriti sodu bikarbonu u 2 kašike vrele vode i dodati izgnječenoj banani. Dodati mokre sastojke u suve pa mešati dok se ne dobije jednolična smesa.

Kašikom vaditi smesu i praviti veće kuglice pa ih stavljati na pleh sa papirom za pečenje i malo ih pritisnuti da se spljošte. Peći u zagrejanoj rerni 10 - 15 minuta.

(Telegraf.rs)