Kiflice s mlečnom čokoladom

Kladimo se da najčešće pravite kiflice sa sirom - a da nikada ili odavno niste napravili ovakve?

Sastojci:

- 1 dl mleka

- 1 kockica svežeg kvasca

- 1 kašika šećera

- 200 g masti

- 3 žumanceta

- 350 g brašna

- 2-3 kašike šećera

- 200 g mlečne čokolade

Priprema:

U mlako mleko staviti šećer i kvasac i sačekati da kvasac nadođe, pa u to dodati 200 g masti, žumanca, šećer i brašno. Zamesiti mekše testo, ali da se ne lepi za ruke. Ostaviti ovu posudu da odstoji u frižideru oko 2 sata. Posle toga uzeti testo i podeliti na dva dela.

Svaki deo razviti u krug i iseći na 16 delova. Na svaki deo dodati po kockicu čokolade i saviti kiflice. Zagrejati rernu na 250°C, složiti kiflice u pleh koji ne treba podmazivati i staviti da se peku, 10-15 minuta dok blago ne porumene. Pečene kiflice uvaljati u prah šećer i služiti prohlađene.

(Telegraf.rs)