Pavlova s bobičastim voćem
Puslice svi vole, pa nema šanse da vam se ne dopadne i ovaj prilično jednostavan desert...
Sastojci:
- 4 belanca
- 220 g šećera
- soli na vrh noža
- 2 kašike gustina
- kašika sirćeta
- malo arome vanile
- 500 g mleka
- 4 žumanca
- 120 g šećera
- 30 g gustina
- 30 g brašna
- voće po izboru (banana, ananas, maline, kupine, jagode...)
- šlag za ukrašavanje
Umutiti belanca s malo soli, pa polako dodavati šećer. Kad se umuti, varjačom lagano umešati sirće, vanilu i gustin. Na pleh staviti papir pa kašikom oblikovati okruglu koru. Kora se suši 1.5 sat na 110 stepeni. Ne otvarajte rernu a koru izvadite tek kada se ohladi. Pažljivo jer je jako osetljiva.
Dok se kora peče i hladi, umutite žumanca, šećer, po 30 g brašna i gustina - pa to razblažite s malo mleka. Ostatak mleka neka se zagreva na šporetu i kada je zagrejeno (da ne provri) - spojiti sa žumancima. Kuvati na niskoj temperaturi uz stalno mešanje dok se krem ne zgusne i na kraju dodati aromu vanile.
Kada je kora hladna, stavite je na lep tanjir i premažite kremom, a zatim ukrasite voćem po izboru i šlagom.
(Telegraf.rs)