Lenja pita od domaće jabuke i korice pomorandže

Neodoljivo hrskavo, s aromatičnim punjenjem - počnite s pripremom što pre!

Sastojci:

- 3 jaja

- 3 kašike kakao praha

- 2 šolje brašna

- 1 šolja prezli

- 1 šolja ulja

- 1,5 šolja jogurta

- 1 šolja šećera

- 850 g jabuka

- 6 kašika šećera

- sok i kora jedne pomorandže

- cimet po ukusu

Priprema:

Prosejati brašno sa praškom za pecivo. Dodati jogurt, ulje, pa izmešati - a zatim dodati i jaja, kakao prah, prezle i šećer. Mešati dok se sastojci ne sjedine. Podmazati pleh prečnika oko 30 cm  i sipati pola smese. Pecite 20 minuta na 200 stepeni.

Za to vreme staviti jabuke iseckane na kockice da se kuvaju u 200 ml vode oko 20 minuta. Potom ocediti vodu, izgnječiti jabuke i dodati šećer, rendanu koru i sok pomorandže, kao i cimet. Namazati fil od jabuka na polupečenu koru, prekriti preostalim testom i peći još 40 do 45 minuta na 200 stepeni. Kolač potpuno ohladiti i potom seći.

(Telegraf.rs)