Domaća granola sa suvim voćem

Ako ste od onih koji dan vole da započnu brzim i slatkim doručkom, ovo je idealan recept za vas!

Sastojci:

- 2 šolje ovsenih ili ječmenih pahuljica

- ½  šolje smeđeg šećera

- 2 kašičice mlevenog cimeta

- 1.5 šolja suvog voća - usitniti ako je krupno

- ¼  šolje meda ili agave sirupa

- 1 kašičica vanila ekstrakta

- ¼  šolje seckanih pecenih lešnika

- za serviranje: jogurt i sveže voće po izboru

Priprema:

Uključite rernu da se greje na 200°C. Manji pleh obložite papirom za pečenje. U velikoj činiji pomešajte sve sastojke za granolu, sem suvog voća i pečenih lešnika. Rasporedite smesu u pleh u jednom sloju. Pečeno izvadite iz rerne, ohladite, pa dodajte suvo voće i lešnike. Granolumožete čuvati u poklopljenoj tegli.

Za dorucak, na dno čaše, šolje ili tanjira stavite nekoliko kašika granole, polovinu svežeg voća,  dodajte polovinu jogurta, pa još malo granole, voća i jogurta.

(Telegraf.rs)