Aromatični kolač s vermutom, cimetom i vanilom
Uverite se sami da će vas ovaj kolač osvojiti - posebno ako ga servirate uz kuvano vino!
Sastojci:
- 200 g putera
- 200 g šećera
- 2 kesice vanilin šećera
- kašičica cimeta
- 4 jajeta
- 1 kašičica arome vanile
- 2 kašike kakao praha
- 250 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- 150 g rendane gorke čokolade
- 50 ml vermuta
- 100 g mlečne čokolade
Priprema:
Umutite puter, šećer, vanilin šećer i cimet. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi, pa sipajte vanilu. Zagrejte rernu na 175 stepeni.
Umešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu - pa zatim sipajte i vermut. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup (prečnik oko 28 cm) i pecite oko jedan sat. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Rastopite mlečnu čokoladu na vodenoj pari, pa prelijte kolač. Pre sečenja sačekajte da se glazura sasvim stegne.
(Telegraf.rs)