Aromatični kolač s vermutom, cimetom i vanilom

Uverite se sami da će vas ovaj kolač osvojiti - posebno ako ga servirate uz kuvano vino!

Sastojci:

- 200 g putera

- 200 g šećera

- 2 kesice vanilin šećera

- kašičica cimeta

- 4 jajeta

- 1 kašičica arome vanile

- 2 kašike kakao praha

- 250 g brašna

- 2 kašičice praška za pecivo

- 150 g rendane gorke čokolade

- 50 ml vermuta

- 100 g mlečne čokolade

Priprema:

Umutite puter, šećer, vanilin šećer i cimet. Dodajte jedno po jedno jaje i mutite sve dok se šećer potpuno ne rastopi, pa sipajte vanilu. Zagrejte rernu na 175 stepeni.

Umešajte kakao, brašno, prašak za pecivo i rendanu čokoladu - pa zatim sipajte i vermut. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup (prečnik oko 28 cm) i pecite oko jedan sat. Izvadite kolač iz kalupa i ostavite da se potpuno ohladi. Rastopite mlečnu čokoladu na vodenoj pari, pa prelijte kolač. Pre sečenja sačekajte da se glazura sasvim stegne.

(Telegraf.rs)