Čokoladni rolat s kremastim filom

Rolati su mnogima omiljeni desert, jer su laki za pripremu, a veoma su ukusni i dekorativni...

Potrebno je za koru:

- 6 jaja

- 6 kašika šećera

- 3 kašike brašna

- 50 g otopljene čokolade

Sastojci za fil:

- 300 ml slatke pavlake

- 1 kesica krem-fiksa

- 100g šećera u prahu

Priprema:

Odvojiti belanca od žumanaca. Čvrsto umutiti belanca, dodati šećer i jedno po jedno žumance. Varjačom u jaja umešati prosejano brašno, a posle i otopljenu čokoladu koja ne sme da bude vruća. Koru peći na 180 C, oko 20 minuta, u plehu koji je prekriven papirom za pečenje. Gotova kora se prebaci na vlažnu platnenu krpu i urola.

Slatku pavlaku čvrsto umutiti sa krem fixom i prah-šećerom. Fil ostaviti malo u frižideru da se stegne, pa filovati koru ravnomerno i ponovo urolati. Ukrasiti ostacima krema, pa kada se sve stegne i ohladi, servirajte uz voće po izboru.

(Telegraf.rs)