Štrudla s jabukama i suvim grožđem

Za sve ljubitelje jabuka, koji poste - evo dobre ideje za novogodišnju trpezu!

Sastojci:

- 400 g brasna

- 20 g svezeg kvasca

- 50 g secera

- 30 g omekšalog kokosovog ulja

- 20 g ulja

- prstohvat soli

- narendana korica od limuna

- 250 ml mlake vode

Za fil:

- 4 rendane jabuke (ocediti)

- malo cimeta

- 100 g suvog grožđa

- još malo ulja za premazivanje

Priprema:

Zamesite testo od popisanih namirnica i ostavite pokriveno da naraste. Zatim ga premesite i podelite na dva dela. Oklagijom razvucite pravougaonik debljine oko 1 cm, koji je dugačak koliko i pleh. Pleh obložite papirom za pečenje.

Nafilujte svaki prvougaonik jabukama, pospite suvim grožđem i cimetom, pa urolajte. Neka u plehu odstoji još oko pola sata i onda svaki rolat premažite s malo ulja i pecite oko pola sata na 190 stepeni.

(Telegraf.rs)