Posni čokoladni mafini s bademom i pomorandžom
0
Osvežavajuči i čokoladni ukus, idealan za prazničnu posnu trpezu...
Sastojci:
- 200 g posne čokolade
- 100 g badema
- 50 g šećera
- 100 g brašna
- 100 g griza
- prasak za pecivo
- 200 ml bademovog mleka
- 150 ml soka od pomorandže
- 50 ml ulja
Priprema:
Sameljite badema i krupno izrendajte pola ohlađene čokolade. Prašak za pecivo umešajte u brašno, pa dodajte u to šećer i griz. Umešajte bademe i čokoladu. Zamesite testo sa 150 ml mleka i sokom, pa masu podelite u kalup za mafine (12 otvora, klasičan pleh za mafine).
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.
Za glazuru, istopite preostalih 100 g čokolade sa 100 ml mleka, pa svaki mafin naopačke uronite u mešavinu da se natope. Služite prohlađene.
(Telegraf.rs)