Grejanje iznutra: aromatično kuvano vino
1
Kažu da je kuvano vino lek protiv prehlade - a ako vas i ne izleči, bar ćete uz njega zaboraviti da vas prehlada muči!
Sastojci:
- flaša crvenog vina
- 2 velike jabuke isečene na kocke
- pomorandža, sa korom, dobro oprana i isečena
- 10 karanfilića
- 2 štapića cimeta
- šolja brendija ili viskija
- šećer po ukusu
Priprema:
U šerpi pomešajte sve sastojke, osim brendija i vina. Sipajte vodu da potpuno prekrije ove sastojeke i stavite da se kuva na laganoj vatri i neka tako krčka oko pola sata. Kada se voće raskuva, umešajte vino i sačekajte da provri i odamh sklonite s ringle. Dodajte brendi.
Ova verzija kuvanog vina ima više alkohola jer on nije ispario nakon kratkog kuvanja. Siguno najukusnije kuvano vino jeste ono spremano ovom metodom, ali pazite na količine!
(Telegraf.rs)