Grejanje iznutra: aromatično kuvano vino

Kažu da je kuvano vino lek protiv prehlade - a ako vas i ne izleči, bar ćete uz njega zaboraviti da vas prehlada muči!

Sastojci:

- flaša crvenog vina

- 2 velike jabuke isečene na kocke

- pomorandža, sa korom, dobro oprana i isečena

- 10 karanfilića

- 2 štapića cimeta

- šolja brendija ili viskija

- šećer po ukusu

Priprema:

U šerpi pomešajte sve sastojke, osim brendija i vina. Sipajte vodu da potpuno prekrije ove sastojeke i stavite da se kuva na laganoj vatri i neka tako krčka oko pola sata. Kada se voće raskuva, umešajte vino i sačekajte da provri i odamh sklonite s ringle. Dodajte brendi.

Ova verzija kuvanog vina ima više alkohola jer on nije ispario nakon kratkog kuvanja. Siguno najukusnije kuvano vino jeste ono spremano ovom metodom, ali pazite na količine!

(Telegraf.rs)