Idealno posluženje uz čaj: keksići s bademom

Ovaj keks je aromatizovan rumom. To znači da malo ruma možete da sipate i u čaj - pa će se lepo slagati!

Sastojci:

- 2 jaja

- 250 g maslaca

- 200 g šećera

- 400 g brašna

- 1 kašičica praška za pecivo

- malo ekstrakta ruma

- 250 g mlevenog badema

- opciono: listići blanširanog badema za ukrašavanje

Priprema:

Maslac i šećer penasto umutite, dodajte jaja i ekstrakt ruma. Pomešajte brašno s praškom za pecivo. U umućen maslac naizmenično dodajte brašno i mleveni badem, pa sve dobro sjedinite.

Umešeno testo stavite u špric za keks, ili ga razvijte oklagijom i vadite modlicom keksiće. Keksiće ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Ukrasite ako želite listićima blanširanog badema.

Pecite u već zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 20 minuta. Sačekajte da se dobro ohlade pre nego što ih spakujete u kutiju.

(Telegraf.rs)