Idealno posluženje uz čaj: keksići s bademom
0
Ovaj keks je aromatizovan rumom. To znači da malo ruma možete da sipate i u čaj - pa će se lepo slagati!
Sastojci:
- 2 jaja
- 250 g maslaca
- 200 g šećera
- 400 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- malo ekstrakta ruma
- 250 g mlevenog badema
- opciono: listići blanširanog badema za ukrašavanje
Priprema:
Maslac i šećer penasto umutite, dodajte jaja i ekstrakt ruma. Pomešajte brašno s praškom za pecivo. U umućen maslac naizmenično dodajte brašno i mleveni badem, pa sve dobro sjedinite.
Umešeno testo stavite u špric za keks, ili ga razvijte oklagijom i vadite modlicom keksiće. Keksiće ređajte u pleh prekriven papirom za pečenje. Ukrasite ako želite listićima blanširanog badema.
Pecite u već zagrejanoj rerni na 170 stepeni, oko 20 minuta. Sačekajte da se dobro ohlade pre nego što ih spakujete u kutiju.
(Telegraf.rs)