Sirove čokoladne bombice - veganske, posne, bez glutena

Netipična prirpema bombica, ovaj put bez keksa i šećera - već od najzdravijih sastojaka!

Sastojci

- 1 šolja indijskih oraha natapanih 2 sata

- 1 šolja oraha natapanih 2 sata

- 1 šolja brašna od badema ili ovsa

- 1/2 šolje sirovog kakao praha

- 2 iseckane sveže urme

- 2 agave sirupa ili meda

- 1 kašika kokosovog ulja

- za ukrašavanje: kokosovo brašno, mleveni orašasti plodovi, kakao

Priprema:

Ubacite orahe i indijske orahe u blender i sameljite. Sada dodajte i ostale sastojke u blender i izmešajte ih (pulsiranje ili program za mešenje testa). Stavite papir za pečenje na četvrtasti poslužavnik/tacnu pa rastanjite „testo“ i ostavite ga u frižideru oko 30 minuta.

Isecite nožem kvadratiće približno iste veličine pa pravite kuglice i uvaljajte ih u odabrane "ukrase". Držite u frižideru pre služenja.

(Telegraf. rs)