Domaći kolači sa suvim grožđem i vanilom

Izuzetno dobro idu uz čaj i odlična su užina koju deca mogu da ponesu u školu...

Sastojci:

- 150 g ovsenih pahuljica

- 120 g brašna

- 50 g suvog grožđa

- 120 g maslaca

- 1 jaje

- 100 g smeđeg ili kokosovog šećera

- ½ kašičice sode bikarbone

- 2 kašičice ekstrakta vanile ili 1 vanile u prahu

- soli na vrh noža

Priprema:

U činiju sipajte brašno, so i sodu bikarbonu. Mikserom umutite maslac i šećer, pa tome dodajte jaje i vanilu - pa sjedinite. Dodajte brašno i izmešajte. Ovsene pahuljice, vanila i suvo grožđe se dodaju na kraju.

Neka stoji oko pola sata u frižideru a zatim hladnu masu vadite na pleh obložen papirom za pečenje. Mokrim rukama pravite kuglice i blago iz spoljoštite. Peku se oko 15 minuta u rerni prthodno zagrejanoj na 180 stepeni, a služe se hladni.

(Telegraf.rs)