Brzi tiramisu - nikad lakša priprema italijanskog deserta

Kad već ne možete da se zasitite ovog kolača, otkrijte najbržu verziju bez jaja!

Sastojci:

- 200 g piškota

- 250 g mascarpone sira

- 300 ml slatke pavlake

- 50 g šećera u prahu

- 200 ml crne filter kafe

- 100 ml ruma, ili ko voli može i Amaretto liker

- kakao prah

Priprema:

Mikserom umutite mascarpone i šećer u prahu, da se dobije fin krem - a slatku pavlaku umutite u šlag.

Spojite maskarpone i pavlaku. U činijici izmešajte kafu i rum.

Piškote umečite u tečnost i slažite u četvrtasti kalup. Kada ste piškotama pokrili dno posude preko njih stavite pola fila. Složite drugi red piškota u kalup, pa prelijte ostatkom fila.

Tiramisu bogato pospite kakaom u prahu i ostavite ga u frižideru bar 5 sati - još bolje preko noći. Onda secite na kocke i servirajte.

(Telegraf.rs)