Francuski krckavi keksići s puterom

Budite jakog karaktera i ostavite ove keksiće dan-dva, jer će postati još ukusniji!

Sastojci:

- 6 žumanaca

- 1 kašika mleka

- 250 g brašna

175 g šećera

- 200 g omekšalog maslaca

Priprema:

Zagrejati rernu na 180°C. Umutiti žumanca s kašikom mleka i ostaviti na strani.

U veću posudu staviti brašno, napraviti rupu u sredini i u nju dodati žumanca, šećer i maslac. Prstima mešati dok smesa ne postane glatka i kremasta. Polako dodavati brašno s rubova dok se ne napravi glatko i blago lepljivo testo.

Pobrašnjenim rukama razvući testo do debljine 6-7 mm, pa uz pomoć kalupa ili čaše izrezati okruglaste oblike. Poslagati ih na papir za pečenje premazan s malo maslaca i peći 15 min, dok ne dobiju zlatkastu boju.

(Telegraf.rs)

Teme