Sočni crni kolač sa čokoladom i sirom

Bogati ukus čokolade je za pamćenje...

Sastojci:

- 3 jaja

- 150 g sira

- 150 g majoneza

- 50 g kakaa

- 100 g crne čokolade

- 70 g brašna

- 200 g šećera

- 1 kašičica praška za pecivo

Preliv:

- 150 ml slatke pavlake

Priprema:

Zagrejati rernu na 200°C, pa zatim obložiti pek papirom manju tepsiju. Cela jaja i šećer penasto izmiksati, pa dodati krem sir i majonez i miksati da se sjedini. Na kraju umešati suve sastojke. Smesu za kolač presuti na masni papir u tepsiju i peći u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. Sredina kolača trebalo bi da ostane sočna, a ivice čvrste na dodir. Dok se kolač peče zagrejati slatku pavlaku do tačke ključanja.

Pečeni kolač izbockati na nekoliko mesta viljuškom i dok je još vruć preliti ga zagrejanom slatkom pavlakom. Ostaviti kolač da se ohladi i da upije preliv, pa ga poslužite. Možete da dodate, kao dekoraciju, sveže jagode.

(Telegraf.rs)