Pita od bundeve aromatizovana cimetom

Izuzetno jednostavno za pripremu!

Sastojci:

- 400 g bundeve

- 80 g maslaca

- 180 g brašna

- 120 g šećera

- 2 jaja

- 1 kesica kvasca

- 125 g čvrstog jogurta

- 1 kašičica cimeta

- malo šećera u prahu

Priprema:

Oljuštite bundevu, maknite semenke, a potom iseckajte njeno meso u kockice. Kuvajte u posudi s par kašika vode. Obavezno pokrijte posudu i kuvajte dok meso sasvim ne omekša. Zagrejte rernu na 180° C, a kalup namažite maslacem i malo pospite brašnom.

Odvojite belanca od žumanaca, pa belanca umutite u čvrst sneg. Mutite 80 g maslaca sa 120 g šećera, dodajte žumanca, zgnječenu bundevu, jogurt, cimet, 180 g glatkog brašna, kesicu kvasca i na kraju sneg od umućenih belanaca. Smesu izlijte u okrugli kalup i pecite 40 minuta na 180°C. Ohladite i pospite šećerom u prahu, pa poslužite.

(Telegraf.rs)