Brza čokoladna torta sa slatkom pavlakom
Jedna kora i slatka glazura - zatim sledi uživanje!
Sastojci:
Kora:
- 400 g maslaca
- 400 g čokolade za kuvanje
- 60 gr kukuruzne mrvice
- 1 kašičica naseckane kandirane pomorandžine kore
- 8 jaja
- 320 g šećera
- 1/2 kašičica praška za pecivo
Glazura:
- 250 g čokolade za kuvanje
- 120 g maslaca
- 100 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 150°C, premažite kalup za tortu (prečnika 26 cm) maslacem i obložite ga masnim papirom. Rastopite čokoladu i maslac na pari. Pomešajte kukuruzne mrvice, kakao i pomorandžinu koricu te ih dodajte u rastopljenu čokoladu.
Mikserom mutite jaja sa šećerom dok se ne utrostruče. Pri kraju u jaja dodajte prašak za pecivo, a zatim sve polagano umešajte u čokoladnu smesu. Ulijte sve u pripremljeni kalup i pecite oko 45 minuta. Ostavite da se potpuno ohladi pre prelivanja glazure.
Za glazuru rastopite čokoladu za kuvanje s maslacem. Prelijte tamnu glazuru preko torte i dok je još mekana, vrećicom za ukrašavanje napravite nepravilne linije od slatke pavlake, a zatim drvenim štapićem povucite linije kroz njih kako bi se dobio dekorativni uzorak ili ukrasite na neki drugi način.
(Telegraf.rs)